Alsico

In ons assortiment hebben wij een ruime keuze aan zorgkleding.  Wij werken standaard samen Alsico. Alsico is een Belgische producent van hoogwaardige kleding. Naast de standaardcollecties kunnen  kunt u bij ons terecht voor alle beroepskleding en werkkleding voor de zorgsector. Of het nu gaat om zorgkleding heren of zorgkleding dames, we hebben een ruim assortiment met verschillende modellen en zelfs zorgkleding grote maten. De zorgkleding van tegenwoordig is steeds meer hippe zorgkleding. Door de frisse uitstraling en alle ontwikkelingen in pasvormen is er steeds meer moderne zorgkleding.

Ook het gebruik van duurzame en verantwoorde materialen wordt steeds meer gedaan. Zo gebruikt Alsico in steeds meer items biologisch katoen of Tencel. Tencel, de merknaam voor lycocell, is een vezel die wordt gemaakt uit houtpulp met behulp van nanotechnologie. In tegenstelling tot viscose wordt er bij de productie geen gebruik gemaakt van bleekmiddelen. Het verbruikte water zit in een gesloten loop waarbij water wordt gezuiverd en hergebruikt. Ook solventen die nodig zijn voor de productie worden hergebruikt (99%). De stof zelf is biologisch afbreekbaar en in het geval van Tencel zelfs composteerbaar. Het ‘blauwe’waterverbruik – water dat onttrokken wordt aan reserves - per kg vezel bedraagt tot 100X minder dan conventioneel katoen. Aangezien bomen de grondstof vormen is de teelt CO2-neutraal. Voor het onderhoudsgemak en de sterkte maakt Alsico gebruik van recycled polyester.

Dat is bijvoorbeeld het geval in de nieuwe duurzame stretch-stof ALSI-FLEX™, die bestaat uit 79% recycled en hernieuwbare polyester en 21% katoen uit het duurzaam katoenprogramma van Alsico.  De grote hoeveelheid recycled materiaal zorgt ervoor dat de stof ruim twee derde minder CO2 uitstoot dan vergelijkbare stoffen in conventioneel polyester-katoen. De nieuwe stretchstof verlegt de grenzen van de innovatie binnen de werkkleding. Ze verhoogt niet alleen het comfort en de flexibiliteit van de artikelen, maar ze doet ook aan effectieve impactverbetering door gebruik te maken van die duurzame en gerecyclede vezels. Hiermee lopen zij voor in de ontwikkelingen op de markt  van verantwoorde werkkleding.

 

Medische kleding of ziekenhuiskleding moet voldoen aan normeringen en certificeringen. Zo is er de ISO 15797. Deze norm omschrijft de industriële was-, en nabehandelingsprocedures die dienen als basis voor o.a. dimensionele stabiliteit, kleurvastheid.

 

Het assortiment

Binnen ons assortiment van Alsico hebben we verschillende soorten items. Het pakket bestaat uit zorgjasjes, zorg tuniek, zorg polo’s, zorgbroeken, doktersjassen en laboratoriumjassen oftewel bij ons kunt u terecht voor het complete uniform zorg en ziekenhuiskleding. In onze showroom van ruim 1200m2 hebben wij diverse modellen en maten op voorraad. Tevens is het mogelijk om uw eigen zorgkleding samen te stellen. Dit kan aan de hand van bestaande modellen maar ook samenvoegingen van diverse modellen. Hierbij kunt u zelf aangeven wat het materiaal moet zijn, welke stofkleuren uw wilt gebruiken en hoe uw logo erop mag komen te staan. Onze collega’s vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn.

Voor direct vakkundig advies kunt u ons altijd bellen.

Neem contact op

Wilt u meer weten over de bedrijfskleding van Bedrijfskleding van Huigenbos? Heeft u een speciale maatwerk wens? Of heeft direct een vakkundig advies nodig? Neem contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Wanneer u het onderstaande contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:00


0318 641443 info@huigenbosbedrijfskleding.nl Plan route