Wij als Bedrijfskleding van Huigenbos nemen onze verantwoording en zetten bewuste stappen op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en recyclen

Bedrijfskleding van Huigenbos en GAIA

Wij als Bedrijfskleding van Huigenbos nemen onze verantwoording en zetten bewuste stappen op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en recyclen. Naast dat wij gecertificeerd zijn voor ISO9001:2015 wat een Internationale norm is die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie zijn wij ook gecertificeerd voor ISO14001:2015. ISO140001:2015 is een Internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor het milieumanagementsysteem van een organisatie. Deze standaard is ontwikkeld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Door alle ontwikkelingen die er zijn is er steeds meer mogelijk op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en recyclen. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om alles te hergebruiken. GAIA Circulair loopt voorop met de ontwikkeling van het herwinnen van grondstoffen uit gebruikte materialen. Bij ons kunt u boxen bestellen waarin 35kg aan kleding, werkschoenen en pbm’s gedaan kan worden. Per box betaalt u €31,-. Is de box vol dan komen wij deze box kosteloos bij u op locatie ophalen. De verzamelde boxen sturen wij op naar GAIA. Zij ontmantelen alle producten en materialen en sorteren alles uit wat hergebruikt kan worden. Na +- 1.5 maand ontvangt u van ons een dashboard met daarop wat de impact is geweest van de ingeleverde goederen en voor welke besparing dit heeft gezorgd. Deze besparing is gebaseerd op de Sustainable Development Goals die in 2015 door de Verenigede Naties zijn vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Wereldwijd worden deze doelstellingen gepromoot. Er zijn 17 doelstellingen en 169 onderliggende targets om deze doelen te operationaliseren. Elke lidstaat moet zelf zorgen voor de vertaling in nationaal beleid.

GAIA heeft gekozen voor de onderdelen 6, 8, 12 en 13.

De besparing die u als bedrijf heeft gerealiseerd vind u terug in het dashboard die wij u toesturen.

 

Onderstaande vindt u de uitgebreide toelichting voer GAIA Circulair.

Over Gaia circulair

 

GAIA circulair B.V. richt zich op de herwinning van grondstoffen. Dat doen zij door het praktisch helpen invullen van circulaire systemen, onder andere via het aanbieden van retourlogistiek, de ontmanteling van producten en invulling geven aan de verdere recycling van de gesorteerde en ontmantelde materialen.

 

GAIA staat voor circulaire duurzame systemen en concepten en daarmee voor de toekomstige borging van onze grondstoffen!

GAIA | Recyclen tot nieuwe grondstof

REFURBISHMENT EN RECYCLING

Uw gebruikte kantoorartikelen, oude gereedschappen, werkkleding, schoenen en beschermingsmiddelen kunnen waardevolle grondstoffen bevatten die opnieuw worden ingezet. Zodra de producten binnen komen, worden ze opgenomen in de GRONDSTOFFENBANK. Vervolgens worden ze gehygiëniseerd, gesorteerd en beoordeeld aan de hand van de samenstelling en de kwaliteit.

 

ALS COMPONENT OF ALS GRONDSTOF

GAIA maakt een keuze hoe materialen na demontage worden hergebruikt: als COMPONENT of als RUWE GRONDSTOF, altijd voor nieuwe producten of bij te veel vervuiling wordt gebruikt als secundaire brandstof. GAIA verwijdert materialen niet als afval, tenzij dit noodzakelijk is vanwege de gevaren van vervuiling.

 

GAIA | Retourlogistiek

GAIA circulair maakt de circulaire economie waar in de praktijk.

 

ONTDEKKEN, ONTWIKKELEN, OPERATIONALISEREN.

Wij zorgen ervoor dat producten centraal worden verzameld  en gerecycled. Het gaat hierbij om nieuw ontwikkelde, circulaire, maar ook bestaande, niet-circulaire producten. Bij deze laatste categorie letten we erop dat ze voldoen aan kwaliteitscriteria om weer in een volgende gebruiksfase te kunnen worden ingezet. Op deze manier maken wij de transitie naar een circulaire economie, stap voor stap.

Zo doen we dat voor werkkleding, veiligheidsschoenen, en overige persoonlijke beschermingsmiddelen, ook past GAIA haar concept toe op kantoorartikelen. Wij halen op, sorteren, ontmantelen en maken zoveel als mogelijk weer nieuwe grondstoffen en/of producten. Voor circulaire producten voor 100%, voor niet-circulaire producten voor ruim 80%. Immers, elke stap beter dan storten of verbranden is een stap in de goede richting.

CIRCULAIRE ECONOMIE !

Een economie waarin geen grondstoffen verloren gaan en geen afval ontstaat. Een circulaire economie. Waarin producten zodanig worden ontworpen dat grondstoffen of componenten beschikbaar blijven voor een volgende gebruiksfase, zónder schadelijke effecten naar mens en milieu. Waarin WAARDE EN KWALITEIT behouden blijven.

 

GEWOON DOEN! DAT IS ONS CREDO

GAIA maakt de circulaire economie waar in de praktijk. ONTDEKKEN, ONTWIKKELEN, OPERATIONALISEREN. Wij zorgen ervoor dat producten worden teruggehaald en worden gerecycled. Het gaat hierbij om nieuw ontwikkelde, circulaire, maar ook bestaande, niet-circulaire producten. Bij deze laatste categorie letten we erop dat ze voldoen aan kwaliteitscriteria om weer in een volgende gebruiksfase te kunnen worden ingezet. Op deze manier maken wij de TRANSITIE naar een circulaire economie, STAP VOOR STAP.

 

AFSTAND TOT DE ARBEIDSMARKT

GAIA zet maximaal in op regionale inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een arbeidsbeperking. Daarmee bieden wij u de mogelijkheid invulling te geven aan uw doelstellingen in het kader van de participatiewet.

 

DE WERKWIJZE VAN GAIA circulair !

REFURBISHMENT EN RECYCLING

Uw gebruikte werkkleding, schoenen en beschermingsmiddelen kunnen waardevolle grondstoffen bevatten die opnieuw worden ingezet. Zodra de producten binnen komen, worden ze opgenomen in de MATERIAALBANK van Cirmar. Vervolgens worden ze gehygiëniseerd, gesorteerd en beoordeeld aan de hand van de samenstelling en de kwaliteit.

 

ALS COMPONENT OF ALS GRONDSTOF

GAIA maakt een keuze hoe materialen na demontage worden hergebruikt: als COMPONENT of als RUW MATERIAAL, altijd voor nieuwe producten of bij te veel vervuiling wordt gebruikt als secundaire brandstof. GAIA verwijdert materialen niet als afval, tenzij dit noodzakelijk is vanwege de gevaren van vervuiling.

 

NIEUWE PRODUCTEN

Van werkkleding worden producten zoals tassen gemaakt, maar ook wordt het doek vervezeld om er voor een deel nieuw garen en doek van te maken. Het leder van werkschoenen kent een nieuwe toepassing in o.a. automotive. Indien gewenst kunnen zelfs producten specifiek voor uw bedrijf gemaakt worden! GAIA werkt hierin samen met een aantal partnerbedrijven.

 

VERTROUWELIJK

Omdat op veel van uw producten een logo is bevestigd, worden ze allemaal als vertrouwelijk materiaal behandeld, zodat geen logo’s opnieuw op de markt verschijnen.

GAIA | Redesign the existing (Pōur)

Samen met GAIA werken aan een afvalvrije toekomst.

Pōur is een merk voor ontwerp en productontwikkeling, dat grondstoffen opnieuw oogst om nieuwe circulaire producten en toepassingen te creëren. Pōur daagt het concept van verspilling uit. We leven in een lineair economisch systeem waar we afval creëren. Er is wereldwijd een tekort aan grondstoffen door de manier waarop we produceren en consumeren. We moeten deze lineaire status-quo veranderen in een circulaire actie.

Pōur doet dit door verantwoorde producten te vormen, op een andere manier te ontwerpen en op een andere manier te maken. Pōur inspireert mensen om hergebruik en grondstoffen in hun leven te omarmen. Gemaakt samen met lokale sociale bedrijven in Nederland en België.

 

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Advies nodig? Vraag een vrijblijvende offerte aan via info@huigenbosbedrijfskleding.nl. Liever direct contact met een van onze collega's? Bel ons 0318-641443.

 

Offerte aanvragen Kom bij ons langs 0318 641443 Stuur ons een mail
Voor direct vakkundig advies kunt u ons altijd bellen.

Neem contact op

Wilt u meer weten over de bedrijfskleding van Bedrijfskleding van Huigenbos? Heeft u een speciale maatwerk wens? Of heeft direct een vakkundig advies nodig? Neem contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Wanneer u het onderstaande contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:00


0318 641443 info@huigenbosbedrijfskleding.nl Plan route