Ontdek onze (R-pet) recyclede petflessen bedrijfskleding

Bij Huigenbos bedrijfskleding bent u aan het juiste adres voor uw R-pet bedrijfskleding. Wat is R-pet eigenlijk precies? R-pet staat voor gerecyclede petflessen. Deze kunnen verwerkt worden in kleding, maar ook in andere producten. Er komt steeds meer een tekort aan grondstoffen en ook onze basismaterialen slinken. Veel gebruikte materialen zijn echter zeer geschikt voor hergebruik, zoals plastic. Omdat wij veel waarde hechten aan duurzame en milieuvriendelijke producten, hebben wij de keuze gemaakt om R-pet bedrijfskleding aan te bieden.

De eigenschappen van R-pet bedrijfskleding

Als basis voor R-pet wordt gebruik gemaakt van PET flessen. Deze worden chemisch gespoeld en van hun dop en etiket ontdaan. De flessen worden in de shredder vermalen tot granulaat korrels. Vervolgens wordt na het smelten hiervan een draad gespoten. Met dit draad wordt vervolgens de bedrijfskleding zorgvuldig geweven. Het hergebruiken van PET flessen is een heel stuk minder belastend voor het milieu dan wanneer er nieuwe grondstoffen worden gebruikt voor de bedrijfskleding. Daarnaast helpt het hergebruik van PET flessen ook onze enorme afvalberg te verminderen. Kortom, met R-Pet bedrijfskleding kiest u voor een beter milieu en kwalitatief goede bedrijfskleding!

Onze werkwijze

Huigenbos bedrijfskleding werkt samen met betrouwbare leveranciers van R-pet bedrijfskleding. Hierbij hechten wij veel belang aan goede arbeidsomstandigheden.
Ook kunt u bij ons terecht indien u kleding retour wenst te brengen. Zo zorgen we er samen voor dat de kleding niet terecht komt op plekken waar ze niet horen. Dit om hergebruik te blijven stimuleren. De kleding die u retour brengt, wordt vervolgens opgehaald door de ACV. Ook kunt u uw bedrijfskleding vakkundig door ons laten vermaken of herstellen. Geheel op maat en naar uw wensen. Bent u ook benieuwd naar onze duurzame R-pet bedrijfskleding? Kom dan langs in onze winkel en laat ons u adviseren omtrent de beste R-pet bedrijfskleding voor u.

Geïnteresseerd? Kom langs of vul het formulier hieronder in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.